Aan de leden van Uitvaartvereniging Noorddijk

 

Betreft: Definitieve overdracht van onze Uitvaartvereniging aan Uitvaartvereniging de Laatste eer te Hoogkerk

 

 

Op de algemene ledenvergadering van 20 november 2019 is besloten onze Uitvaartvereniging op te heffen en onder te brengen bij de Uitvaartvereniging Hoogkerk. Dit alles afgerond en de leden zijn overgezet.

De contributie zal op dezelfde wijze worden geïnd, echter wel vanaf een ander rekeningnummer, namelijk het ING bankrekeningnummer van de Uitvaartvereniging Hoogkerk: NL19INGB0002781832 tnv PROT CHR UITVAARTVERENIGING DE LAATSTE EER.

Het bankrekeningnummer van Uitvaartvereniging Noorddijk wordt opgeheven; we vragen u dan ook dit niet meer te gebruiken.

De afspraken en kortingen die bestaan met Uitvaartverzorger Boerhaavelaan, telefoon 050-5255980, blijven geldig. Ook de keuze voor een andere uitvaartverzorger blijft mogelijk.

 

Voor vragen kunt u terecht bijt onderstaande bestuurders van Uitvaartvereniging Hoogkerk:

  • Klaas van der Heide, Polmanstraat 5, Hoogkerk, voorzitter 0626090461
  • Joke Huberts, Kerkstraat 105 Hoogkerk, secretaresse 0628086770
  • Bert Wobbes, Alberdaweg 153, Marum, penningmeester 0612520806

Het nieuwe e-mailadres voor uw contact met de vereniging is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Eventueel kunt u nog contact opnemen met oud bestuurders van vereniging Noorddijk:

  • Arend Knollema, penningmeester/secretaris, Tel: 06 50 268 238
  • of Henk Ritsema, voorzitter, Tel: 050 541 65 64, ook nog in 2022.

 

Wat is een Uitvaartvereniging

Doel bij oprichting van de vereniging was om uitvaarten (begrafenis en later ook crematie) op passende wijze te verzorgen. Hiervoor verzorgde de uitvaartvereniging de uitvaarten zelf, maar dit gebeurt tegenwoordig niet meer.

De vereniging heeft hiervoor nu afspraken gemaakt met Uitvaartcentrum Boerhaavelaan.

 

Wat zijn de voordelen van uw lidmaatschap?

De uitvaart verenging heeft afspraken gemaakt met uitvaart verzorger Boerhaavelaan waarin een aantal diensten met een grote korting worden vergoed.

Boerhaavelaan zal uw belangen en die van uw nabestaanden deskundig behartigen. Leden betalen een aanzienlijk lager bedrag voor de diensten die vergoed worden dan niet-leden.

Bij een begrafenis:

een lijkauto (vervoer overledene)
benodigd personeel (dragers en uitvaartverzorger);
en bij een uitvaart in Engelbert of Middelbert eventueel luiden van de klok.

Bij een crematie:

een lijkauto (vervoer overledene)
en het benodigd personeel (dragers en uitvaartverzorger).
Kinderen zijn tot hun 18de jaar gratis meeverzekerd. Mits 1 van beide ouders lid is van de vereniging en ze zijn aangemeld bij de vereniging.

 

Wat wordt niet vergoed?

Niet vergoed wordt door de Uitvaartvereniging alle andere kosten die hierboven niet genoemd zijn, zoals de kosten van de lijkkist, grafkelder, grafruimte, grafrechten, graf delven, crematorium, koffieverstrekking, advertenties, kosten aula, rouwkaarten, bloemen, volgauto’s, vervoer sterfhuis aula, etc. Deze kosten komen voor rekening van de nabestaanden. De uitvaartverzorger kan u hierover inlichten.

Leden krijgen een aantal diensten vergoed maar deze is niet toereikend voor de totale kosten. Een uitvaart kost al gauw € 3.000 tot € 6.000. Het is verstandig om je bij te verzekeren om zo de nabestaanden niet met deze kosten op te zadelen.

Bijverzekeren kan bij één van de vele verzekeringsmaatschappijen die zich hierin gespecialiseerd hebben.

 

De contributie wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld tijdens de jaarvergadering.