nieuws

Alle sport- en verenigingsactiviteiten in het MFC zijn in verband met het coronavirus (Covid19) met onmiddellijke ingang stilgelegd.

Kinderopvang en BSO van KidsFirst en SKSG zijn nog open.

Zo snel het weer verantwoord is zullen we de activiteiten weer door laten gaan. We zullen dit via de website communiceren.

Op woensdag 5 februari begint een starterscursus bridge in het MFC. De cursus is op 12 middagen van 14.00 - 16.30 uur. Voor meer informatie: bekijk de Meernieuws van januari 2020 of stuur een bericht via de website >>

 

De Belangenvereniging MEER-dorpen heeft het initiatief genomen om met alle bewoners de dorpsvisie te vernieuwen. De MEER-dorpen zijn onderdeel van grote veranderingen en ontwikkelingen. Daarom is het de vraag: wat willen wij als MEER-dorpers zelf?

Er zijn 2 startavonden:

inwoners van wanneer aanvang locatie
Engelbert en Roodehaan dinsdag 28 januari 20.00 uur MFC Engelbert
Middelbert en Euvelgunne woensdag 29 januari 20.00 uur kerk in Middelbert

 

We hopen jullie te zien bij een van de bijeenkomsten en dat jullie zin hebben om mee te doen!

 

Hoe word ik burgerhulpverlener? 

De werkgroep AED is bezig met het organiseren van de plaatsen waar de AED’s moeten hangen in het dorp. Bij het MFC hangt al een buitenkast met AED. Voor de aanschaf van deze AED’s hebben we al een aantal sponsors gevonden. Er zijn inmiddels reanimatiecursussen gegeven aan 19 dorpsgenoten. Deze cursussen worden verzorgd door Marion Nieland. 

En wat nu? Nu kunnen 19 dorpsgenoten ook reanimeren. Maar we hebben ook burgerhulpverleners nodig. Als burgerhulpverlener sta je aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in je buurt krijgt je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. De overlevingskans is het grootst als je binnen 6 minuten iemand reanimeert en een AED aansluit. De ambulance is meestal niet zo snel. Jij als buurtbewoner kunt dat wel zijn. 

Naast de 19 kersverse reanimeerders, zijn er vast meer mensen in het dorp die al kunnen reanimeren. Daarvan zijn een aantal al burgerhulpverlener. Dat is super fijn. Maar hoe meer burgerhulpverleners er zijn, hoe veiliger ons dorp is. Daarom houden we op dinsdag 24 september, om 19.30 uur, een voorlichtingsavond in het MFC. Hiervoor komt Aaltje Koster, van Groningen HartVeilig, ons vertellen wat dat burgerhulpverlener nu precies inhoudt en hoe je burgerhulpverlener kunt worden. We nodigen iedereen uit voor deze avond. Als je al kunt reanimeren en ook als je er al eens over hebt nagedacht om een reanimatiecursus te volgen, maar het toch nog steeds niet hebt gedaan. Kom dan naar deze avond en geef je dan op voor een reanimatiecursus.

Opgeven voor een reanimatiecursus en/of aanmelden voor de voorlichtingsavond op 24 september kan via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het maisdoolhof in Meerstad is vanaf 26 augustus 2019 weer geopend. U vindt het maisdoolhof bij het Strand Meeroevers. Dit zijn de openingstijden: 

  van tot
woensdag 13.00u 17.30u
vrijdag 13.00u 17.30u
zaterdag 10.00u 17.30u
zondag 10.00u 17.30u